Työnjohto, talonrakennus

Työnjohto, talonrakennus

Työnjohtoharjoittelijaksi voivat hakeutua esimerkiksi rakennusinsinööri- tai rakennusmestariopiskelijat.

Työnjohtoharjoittelijan tehtäviin voi kuulua mm. eri työvaiheiden johtamista, nimetyn työvaiheen materiaalien laskentaa suunnitelmien perusteella, työmaaperehdytyksen järjestäminen työntekijöille ja vaikkapa työmaan logistiikasta vastaamista.

Tavoitteena työnjohtoharjoittelussa on myös omaksua työturvallisuuden periaatteet ja ymmärtää talousohjatun rakentamisen ideologia, jossa yhdistyvät suunnitelmallinen työvaiheiden aikatauluhallinta, laatu ja kustannustenhallinta.

Kaikki työnjohtotehtävät Lehdolla ovat palkallisia ja työskentelyä voi olla työmaasta riippuen mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa osa-aikaisesti. Työnjohtoharjoittelupaikkoja löytyy Lehdolta ympäri Suomen ja paikkoja avautuu pitkin kevättä. Työnjohtoharjoittelun tekeminen onnistuu yhtä lailla myös syksyllä.

Katso myös video työnjohtoharjoittelijamme Miran kokemuksista Lehdolla. Avoimet työnjohtoharjoittelupaikat löydät täältä. Seuraavat työnjohtoharjoittelupaikat avaamme tammikuussa 2020.

Haalariharjoittelu, talonrakennus

Haalariharjoittelu, talonrakennus

Haalariharjoittelu Lehdon kielellä tarkoittaa työmaa-arkeen tutustumista.

Työmaakokemusta suosittelemme opiskeluiden alussa erityisesti jokaiselle laskenta- tai hankintainsinööriksi ja työnjohtajaksi tavoittelevalle henkilölle, tuleville suunnittelijoille ja luonnollisesti ammattikoulussa talonrakentajiksi opiskeleville.

Haalariharjoittelussa voidaan tehdä esimerkiksi rakennusapumiehen töitä, rakennussiivousta, maalaustöitä, tavaroiden siirtoa tai vaikkapa avustavia kirvesmiehen töitä kuten tukkolaudoitusten tekemistä, väliseinätöitä tai vaikkapa betoniputsausta.

Harjoittelun sisältö räätälöidään osaamisesi ja opintoihisi liittyvien tavoitteiden mukaan. Huomioithan, että voit edetä Lehdolla suoraan muihin tehtäviin, mikäli sinulla on aiempaa työmaakokemusta.

Kaikki haalariharjoittelu- ja kesätyöjaksot ovat meillä palkallisia ja työskentelyä voi olla työmaasta riippuen mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa osa-aikaisesti. Haalariharjoittelupaikkoja löytyy ympäri Suomen ja niitä avautuu pitkin kevättä.

Työmaalla työskentely edellyttää rakennusalan opiskelijoilta 16 vuoden ikää. Avoimet haalariharjoittelupaikat löydät täältä. Seuraavat haalariharjoittelupaikat avaamme tammikuussa 2020.

Talotekniikka

Talotekniikka

Opiskeletko talotekniikan insinööriksi, LVI-insinööriksi, LVI-mestariksi, LVI- tai sähköasentajaksi tai sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi? Meillä saattaa olla juuri sopiva harjoittelupaikka sinulle!

Voit toimia Lehdolla joko LVI- tai sähkötyönjohtoharjoittelijana esimerkiksi asuinrakentamisen tai hyvinvointitilarakentamisen parissa, jolloin ydintehtävänäsi on varmistaa työmaiden asennusten laatu.

Vaihtoehtoisesti voit suuntautua kokonaisvaltaisempaan LVI- ja sähköprojektinhoitoon, jossa vastaat taloteknisten työvaiheiden edistämisestä, aikatauluhallinnasta, asennustyön laadun seurannasta ja siitä, että aliurakkasopimuksissa määritellyt työt on tehty.

Työhösi voi kuulua myös erilaisia selvitystöitä esimerkiksi tilaajatahon kanssa tai pienten lisähankintojen tekemistä projektipäälliköiden ohjaamana.

LVI- ja sähköasentajat! Tarjoamme asennustehtäviä kokeneen asentajan ohjauksessa: pääkaupunkiseudulla asuntojen uudisrakentamisessa sekä tehtaillamme.

Talotekniikkapuolelle voit hakeutua jo heti opintojesi alkuvaiheessa. Aikaisempaa työmaakokemusta et välttämättä tarvitse, mikäli sinulla on luja tahto oppia uutta ja pystyt omaksumaan uusia asioita ripeässäkin tahdissa – työmaa kyllä opettaa.

Saat vastuullisempia tehtäviä sen mukaan mitä hartiasi jaksavat kantaa ja tukenasi on oman nimetyn ohjaajasi lisäksi koko talotekniikkatiimi. Jos sinulla on jo aikaisempaa talotekniikan kokemusta, pääset aloittamaan heti haastavammista tehtävistä.

Kaikki harjoittelu- ja kesätyöjaksot ovat meillä palkallisia ja työskentelyä on mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa tuntityönä. Katso myös video sähköinsinööriharjoittelijamme Iidan kokemuksista Lehdolla.

Avoimet talotekniikan harjoittelupaikat löydät täältä. Seuraavat talotekniikan harjoittelupaikat avaamme tammikuussa 2020.