Tietomallintaminen

Tietomallintaminen

Vantaa
Kempele

Tietomallintaminen on kärkihankkeemme, joka mullistaa kaiken tekemisen rakennusalalla. Tietomallintaminen tulee vaikuttamaan kaikkiin tehtäviin: esimerkiksi työnjohtoon, laskentaan ja hankintatehtäviin.

Oletko rakennustekniikan opiskelija ja onko sinulla perustietoa tietomallintamisesta? Tervetuloa meille harjoitteluun! Tehtäviisi voi kuulua esimerkiksi tietomallien laadunvarmistusta Solibri Model Checkerillä – räätälöimme tehtäväsi omien toiveidesi ja kunkin projektin mukaan.

Olemme myös juuri käynnistäneen Lehdon oman tietomalliakatemian, jossa valmennamme Lehdon porukkaa syvemmälle tietomallien hyödyntämiseen. Luonnollisesti myös harjoittelijamme pääsevät osallistumaan Lehdon tietomalliakatemian koulutuksiin.

Mahdolliset tietomallitiimin harjoittelupaikat avautuvat arviolta helmikuussa 2020, mutta voit jo jättää avoimen hakemuksen tulevaisuuden varalle täältä.

Hankintatehtävät

Hankintatehtävät

Kempele
Vantaa
Tampere
Turku

Oletko rakennustekniikan opiskelija? Kiinnostaako sinua hankintatoimi?

Hankintaharjoittelijan tehtäviin voi kuulua esimerkiksi tilausten tekemistä, toimittaja- ja materiaalitietojen tarkistamista ja ylläpitämistä tai vaikkapa jonkin kategoria-alueen toimittajatutkimuksen tekemistä.

Hankintaharjoittelua suosittelemme rakennustekniikan opiskelijalle, jolla on jo hiukan työmaakokemusta sekä suomen kielen taitoa – ruotsin taidoistakaan ei ole haittaa.
Hankintaharjoittelijana opit lisää hankintatoimen eri vaiheista aina tarjouspyynnöistä tilauksiin ja urakoiden taloudellisiin loppuselvityksiin saakka.

Pääset tutustumaan myös toimittajayhteistyöhön, käytettäviin tietoteknisiin järjestelmiin, erilaisiin rakennusmateriaaleihin ja sopimusteknisiin käytäntöihin. Hankintaharjoittelut Lehdolla ovat palkallisia.

Kun hankintatoimi tulee sinulle harjoittelujen myötä tutuksi, voit opintojesi loppuvaiheessa tai päätyttyä edetä vastuullisempiin tehtäviin ja vastata esimerkiksi yhteydenpidosta työmaille, suunnitteluun, toimittajiin ja hankinnan omaan kategoriatiimiin, jotta tarvittavat tavarat ja urakat saadaan tilattua oikeaan aikaan ja hintaan työmaille sekä tehtaille.

Hankintainsinööritehtävät keväälle 2019 on täytetty, mutta voit jättää avoimen hakemuksen tulevaisuuden varalle täältä.

Määrä- ja kustannuslaskenta

Määrä- ja kustannuslaskenta

Kempele
Vantaa
Helsinki
Tampere

Kiinnostaisiko sinua laskentainsinöörin tehtävät?

Laskentainsinöörin tehtäviin kuuluu rakennusten sisältämien määrien ja massojen laskenta – näiden perusteella voimme määritellä kustannukset erilaisille työvaiheille. Laskenta- ja hankintainsinöörit työskentelevät tiiviissä yhteistyössä keskenään ja työmaiden kanssa.

Laskentainsinööriharjoittelu soveltuu loppuvaiheen rakennusinsinööri- tai rakennusmestariopiskelijalle, jolla on jo työmaakokemusta ja työnjohtokokemusta. Sinulle Talo80 -nimikkeistö on jo pääpiirteittäin tuttu ja luet sujuvasti rakennuspiirustuksia.

Harjoitteluun sinulle nimetään oma ohjaaja, joka opastaa sinut tehtäviin ja käyttämiimme ohjelmiin, kuten TCMPro-laskentaohjelmistoon. Tässä tehtävässä on huomattavasti apua myös Tekla Structures -ohjelmiston tuntemuksesta. Harjoittelu on palkallista ja työskentelyä voi projekteista riippuen olla mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa osa-aikaisesti.

Keväälle 2019 ei avaudu laskentainsinööriharjoittelijan tehtäviä, mutta voit jättää avoimen hakemuksen tulevaisuuden varalle täältä tai harjoitella määrä- ja kustannuslaskentaa esimerkiksi osana työnjohtoharjoittelua.

Myynti- ja hankekehitys

Myynti- ja hankekehitys

Tampere
Kempele
Vantaa

Oletko liiketalouden opiskelija? Kiinnostaako sinua rahoitusala, kiinteistöbusiness ja rakentaminen?

Lehdon sisällä toimii merkittävän laaja myynti- ja hankekehitysporukka, jossa myydään, kehitetään, rahoitetaan ja rakennetaan Lehdon talousohjatun toimintamallin mukaisia hankkeita.

Käytännössä hankekehittäjät siis etsivät soveltuvia tontteja, kehitettäviä kiinteistöjä, kaavoitushankkeita tai muita rakennusaihioita, joista tehdään kaunis ja tuottoisa talousohjattu rakennushanke.

Näissä tehtävissä tutuiksi tulevat myös monet juridiset käytännöt ja neuvottelutaitoja pääsee sparraamaan. Työpäivään voi kuulua myös hankelaskelmien ja kohde-esitysten laatimista, tonttihakua tai vaikkapa asiakkaiden, sijoittajien tai maanomistajien kontaktointia annettujen ohjeistusten perusteella.

Hankekehityksessä ja myynnissä on tärkeää, että sinulla on erinomaiset sosiaaliset taidot ja hyvä matikkapää. Kaikki harjoittelu- ja kesätyöjaksot ovat meillä palkallisia ja työskentelyä voi olla projektista riippuen mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa osa-aikaisena työnä.

Keväällä 2019 ei avaudu myynnin ja hankekehityksen paikkoja, mutta voit halutessasi jättää avoimen hakemuksen tulevaisuuden varalle täältä.

Konsernin tehtävät

Konsernin tehtävät

Kempele
Vantaa

Lehdon taloushallinto ja markkinointitiimi sijaitsevat Kempeleen pääkonttorilla. Lakiosasto ja viestintä sijaitsevat Vantaalla. IT-osasto ja HR ovat jakautuneet sekä Vantaalle että Kempeleeseen.

Meillä on kesäisin useita harjoittelijoita. Mikäli sinua kiinnostaa näihin alueisiin liittyvät tehtävät, voit jättää meille yhteystietosi avoimen hakemuslomakkeen kautta. Kesän 2019 paikat on nyt täytetty ja seuraavia paikkoja avaamme arviolta helmi-maaliskuussa 2020.

Kaikki edellä mainitut harjoittelu- ja kesätyöjaksot ovat meillä palkallisia ja työskentelyä voi olla tehtävästä riippuen mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa tuntityönä.