28.2.2018

Hei!

Opiskelijoilta tuli toivetta, että kirjaisimme vinkkejä työnhakuun nimenomaan Lehdolle. Tässäpä siis 10 hyvinkin olennaista juttua, joista voisi ehkä olla teille apuja?

1) Kerro selkeästi mitä tehtävää haet: kerro mieluummin ”haen hankinta- ja laskentatehtäviä” kuin ”haen rakennusinsinöörin tehtäviä”. Näin on helpompaa ja nopeampaa saada hakemuksesi eteenpäin sopivalle rekrytoivalle esimiehelle.

2) Jos et ole varma mitä paikkaa hakisit, niin jätä avoin hakemus. Silloin me voimme rekrytiimissä arvioida potentiaaliasi suhteessa Lehdon avoimiin paikkoihin ja kohdistaa hakemuksesi oikeaan paikkaan. Vältyt turhalta työltä. 🙂

3) Kerro missä oppilaitoksessa opiskelet ja mitä tutkintoa, esim. ”Opiskelen Turun AMK:ssa rakennusmestariksi”. Seuraavat lauseet kaipaavat täydennystä, sillä tärkeää on tietää koulutusaste ja pääaine: ”Opiskelen toista vuotta rakennusalalla” tai ”Opiskelen ammattikoulussa”. Merkitse myös keskeneräinen tutkinto.

4) Kun haet suunnittelupuolelle, kerrothan onko kyseessä rakennus- vai rakennesuunnittelu.

5) Kun haet suunnittelupuolelle, mainitse myös mitä suunnitteluohjelmia olet käyttänyt.

6) Muistathan mainita hakemuksessasi jos sinulla on kokemusta tietomallintamisen ohjelmistoista, esim. Tekla Structures, Trimble Connect tai Solibri Model Checker. Tämä vie sinut ohituskaistalle!

7) Jos sinulla on ajatusta siitä, mihin tehtäviin haluaisit päästä valmistuttuasi, kerro se meille jo nyt. Voimme näin rakentaa sinulle tarvittavaa tietä kohti uratoivettasi.

8) Mainitse hakemuksessasi huolellisesti kaikki ne mahdolliset maantieteelliset sijainnit, joilla voisit nähdä työskenteleväsi.

9) Lisää kuva – jäät mieleen! Jos lisäät videon, niin muistamme sinut myöhemminkin.

10) Nosta selkeästi esille alaan liittyvä työkokemuksesi ja kuvaile myös työtehtäviäsi.

Terkuin,

Tanja/Rekrytiimi